Go to Top

Ambulancemedewerker

Ambulancemedewerker

Je werk als ambulancemedewerker is veelzijdig, afwisselend maar ook mentaal en fysiek intensief. Om dit werk als hoogopgeleide professional te kunnen doen moet je goed in je vel zitten. Zelf zorgen voor een goede conditie, niet te dik worden, je kennis bijhouden en lekker je ontspanning nemen. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen duurzame inzetbaarheid. In de praktijk merk je dat veel ambulancemedewerkers al langere tijd bij een dienst werken en krijgen, uitzonderingen daargelaten, langzamerhand te maken met de ‘aftakeling’ van hun lichaam. Problemen met rug, schouder, pols, knie komen veel voor.

Je krijgt moeite met het bijhouden van alle scholingen, assessments, korte krachtsinspanningen, af en toe heftige inzetten en onregelmatige diensten. Tegelijkertijd wordt het werk ook steeds veeleisender door uitbreiding van het takenpakket, toename van controle- en verantwoordingssystemen, nieuwe technieken en werkwijzen én neemt de mondigheid van mensen toe. Dit doet een groot beroep op je aanpassingsvermogen.

Rond je 45ste jaar kun je op een kruispunt komen te staan in je carrière. Je hebt veel ervaring en kennis in je vak en nog ruim twintig jaar te gaan op de arbeidsmarkt. Dit is hét moment om na te denken over jouw duurzame inzetbaarheid:
–  wat wil je met jouw carrière?
–  wie is daar verantwoordelijk voor?

Tegenwoordig wil iedereen meer van zijn werkgever dan alleen geld en zekerheid. Je zoekt naar een stimulerende werkomgeving, waarin je kunt groeien en ontwikkelen. In de praktijk blijkt echter dat veel collega’s zich pas bezig gaan houden met hun carrière als er een directe bedreiging bestaat voor de eigen functie.

Wanneer ga je nadenken, wat is jouw doemscenario?belasting ambulancewerk
–  als je een fysiek-, mentaal- of scholingsprobleem krijgt

–  teveel inhoudelijke verandering van ambulancewerk
–  je hebt geen match meer met het bedrijf
–  er is een reorganisatie gaande met alle onrust eromheen
–  je wilt carrière maken maar is daar een mogelijkheid voor?
–  je wilt je werk/privé balans beter krijgen
–  ga je in de toekomst de PAM doorstaan?

Een leven lang leren
Ambulancemedewerkers zijn gewend aan veel scholing maar al deze scholing is vakgericht en niet toekomstgericht. Het is ook best lastig om naast alle diensten en scholingen een andere studie erbij te doen. Je krijgt dan gauw te maken met vele “beren op de weg” tussen je privé- en werkbalans. Het is echter voor je eigen toekomst beter als je ook eens gaat nadenken over een latere carrièreswitch. Je kan alle signalen negeren en “je kop in het zand steken” maar je omgeving verandert wel en het gaat nog steeds om jouw carrière en niet die van je werkgever!
 Ik kan jou en je werkgever een presentatie geven om meer informatie te krijgen over loopbaanmogelijkheden.

Binnen de ambulancediensten zijn er een aantal functies die je soms gecombineerd met het ambulancewerk kan uitoefenen.

Voorbeelden van interne groeimogelijkheden:ambulancemotor
–  leidinggevende
–  regionale opleidingscoördinator
–  kwaliteitsmedewerker
–  MMT/MICU medewerker
–  rapid responder
–  werkbegeleider
–  ergocoach
–  Bedrijf- of Collegiale Opvang Team (BOT/COT)
–  meldkamer centralist
–  …………….

Neem contact op om te kijken naar je mogelijkheden.

 

 

“blijf zitten waar je zit en verroer je niet, houd je adem in maar stik niet”
Het zou goed zijn als je af en toe bewust nadenkt over wat voor werk je later zou willen doen. Want ook al wil jij niet veranderen, je omgeving verandert wel. Neem jezelf serieus en laat de woorden “eigenlijk” of “maar” eens achterwege. Kijk eens goed naar je werk. Is het: lonend, uitdagend, in balans met je privéleven, goed voor je ontwikkeling, om trots op te zijn en heb je het gezellig met je collega’s? Hoe wil je jezelf over 5 jaar zien, wordt je daar blij van? Zeker in huidige grillige arbeidsmarkt is het handig om voorbereid te zijn op de veranderingen terwijl je nog in je huidige baan zit. Wordt geen mopperaar en blijf actief  nadenken over je eigen carrière. Ga eventueel een nieuwe opleiding doen, ontwikkel andere talenten in plaats van dat je denkt
‘ik hoef nog maar x jaar !’

Waar zijn we goed in:spoedambulance
– stressbestendig, prioriteiten kunnen stellen

– oplettend, ordelijk, zorgzaam
– meteen in actie kunnen komen
– multidisciplinair kunnen werken
– fysieke capaciteiten
– doorzettingsvermogen
– sociale en communicatieve vaardigheden
– klantgericht
– oriëntatie- en improvisatievermogen
Dit zijn competenties die in meerdere beroepen goed te gebruiken zijn.

Het is een kwestie van lef
Het is voor iedereen lastig om buiten de bekende kaders te kijken. Voor jou als ambulancemedewerker moet het een uitdaging zijn en zal het je energie geven om  nieuwe vaardigheden en competenties te willen ontwikkelen. Door tijdig na te denken over een toekomstige functie, die bijvoorbeeld minder belastend is, kun je tot aan je pensioen prettig blijven werken. De meeste werkgevers hebben hiervoor een persoonlijk budget en PLB uren. Hiermee kun je je eigen ontwikkeling ‘kopen’.

Als blijkt dat je het werk niet meer kan uitoefenen en er geen mogelijkheden zijn voor interne herplaatsing wordt er samen met HRM een outplacement traject overeen gekomen. Daarin krijg je meestal de keuze tussen een geldbedrag of een outplacement traject via een outplacement bureau. Dit bureau kijkt samen met jou naar de mogelijkheden die er zijn voor je verdere carrière.

Durf je verder te ontwikkelen en blijf pro-actief nadenken over je eigen loopbaan!
Ik kan je als loopbaanadviseur hierbij gericht helpen. Neem contact op.