Go to Top

Eigen acties

Eigen acties

 Wat kun je zelf ondernemen voor je eigen loopbaan?
Goed, gezond en gemotiveerd werken tot je pensioen. Hoe duurzaam inzetbaar ben jij in je loopbaan ? Door kansen te pakken op het werk hou je de controle. Je eigen acties vind je in de volgende tips en adviezen. Initiatief nemen en proactief handelen helpen je verder in je loopbaan. Bekijk een motiverend Youtube filmpje: “Doen is de beste manier van denken“.

De meeste dromen zijn bedrog, behalve diegene waar je werk van maakt. En dit kan alleen als je jezelf serieus neemt. Zorg voor een helder idee. Zet alles op papier, maak een “mindmap” of maak een “moodbord”.

–  Het begint met een “kriebel” of “onrust” als je over je ambulancewerk nadenkt.
–  Ga een plan maken, je hebt niet van het een op het andere moment een andere functie of baan. 
–  Het heeft ook jaren geduurd om op je huidige ambulancefunctie te komen dus een verandering kost tijd!
–  Ga netwerken, bespreek je plannen of ideeën met vrienden, familie en (oud)collega’s
–  Kijk of je om de “beren op de weg” heen kan
–  Maak gebruik van (scholing)regelingen vanuit je huidige werkgever (zie je CAO) of kijk als je lid bent van een bond op hun site
–  Neem contact op.


Lees onderstaande adviezen eens goed door:loopbaankeuze

  1. Is je “ideale baan” te creëren binnen je eigen ambulance organisatie? Misschien is er meer mogelijk dan je denkt? Geef aan tijdens je jaargesprek dat je je verder wilt ontwikkelen.
  2. Denk vooruit als het gaat om gezondheid. Je hebt je gezondheid nodig om tot je pensioen prettig te kunnen werken. Ambulancewerk is fysiek zwaar werk, denk dan eens na over hoe lang je dit kunt blijven doen.
  3. Trek interessant werk naar je toe. De inspiratie die je krijgt van nieuwe kennis en ervaring geeft meer dan genoeg energie om dat aan te kunnen. En je werkgever ziet niets liever dan gemotiveerd personeel.
  4. Bekijk of geld echt een obstakel is of zou je ook met 10-20% minder salaris kunnen rond komen? Hoeveel geld heb je nu nodig om je doel te bereiken? Kan je eventueel geld lenen of aan “crowdfunding”  doen door iemand te betrekken bij jou idee? Durf in jezelf te investeren.
  5. Kan je eventueel minder werken op de ambulance om er een studie bij te kunnen doen?
  6. Ken je al iemand die jouw “ideale” baan doet? Kijk of je daar eventueel een stage kan lopen om erachter te komen of deze functie/baan iets voor jou is.
  7. Ga op zoek naar werk wat bij je past maar zoek ook werk waar je gepassioneerd van raakt. Stel geen onrealistische eisen aan je volgende baan. Op je 40e wordt je geen prima ballerina en met een dikke bril wordt je ook geen F16 piloot.
  8. Zorg ervoor dat je fluitend naar je werk gaat; stel jezelf de vraag, ga ik fluitend naar mijn werk? Als het antwoord nee is, ligt dat dan aan je werkgever of zijn het dingen waar je zelf iets aan kunt veranderen? In het laatste geval kun je misschien vandaag al beginnen.
  9. Hou er rekening mee dat elke loopbaanswitch eng is maar je bent nooit te oud om te leren, zeker niet als je het echt wilt. Accepteer ook dat werk niet altijd leuk is.
  10. Doe niets overhaast. Hou er rekening mee dat je soms een zijpad moet inslaan omdat door je leeftijd of omstandigheden je ook anders tegen werk gaat aankijken. De keuze die je nu maakt is echter niet voor altijd, je blijft nadenken en plannen voor jouw toekomst die mogelijk is.

 

Wil je meer weten, neem contact op of kijk op www.duurzameinzetbaarheid.nl.
Voor andere loopbaandiensten klik hier.