Go to Top

Loopbaantraject

Loopbaantraject

Wat houdt een loopbaantraject in ?
Wil je helder krijgen wat er nog meer mogelijk is in jouw carrière of dat er nog kansen liggen bij je huidige ambulancedienst of ben je toe aan een nieuwe stap in je loopbaan? Kunnen er in de toekomst problemen komen op fysiek-, mentaal- of scholingsgebied of wordt je werk/privé situatie anders. Speel daar dan nu al, tijdens je huidige werk, op in om je opties duidelijk te krijgen; volg een loopbaantraject.

We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Samen bepalen we wat ik voor je kan betekenen. In een loopbaantraject ga je op zoek naar waar jouw uitdaging ligt en hoe je je loopbaan daar zo veel mogelijk op kunt laten aansluiten. Het hele loopbaantraject bestaat uit gemiddeld 5-7 gesprekken van ongeveer 1,5 uur per gesprek. Je krijgt door de gesprekken inzicht in wat je aantrekkelijk vindt in wat je nu doet, in wat je zou willen veranderen of verder ontwikkelen
.

Door alle ervaringen die je in je leven hebt opgedaan, heb je al een heel scala aan kwaliteiten en vaardigheden ontwikkeld. Door middel van de gesprekken en het maken van testen kun je deze talenten, kwaliteiten en vaardigheden achterhalen en scherper krijgen. Hierdoor krijg je inzicht in wat je motiveert en daarmee in je mogelijkheden. Misschien ontdek je dat je nog op de juiste plek zit maar misschien blijkt het nodig om te gaan zoeken naar andere mogelijkheden. Tussen de gesprekken zitten ongeveer twee weken waarin een aantal huiswerkopdrachten gemaakt worden.

Je komt achter de volgende punten:loopbaantraject
– hoe sta je nu in je werk ?
– welke kwaliteiten heb je ?
– welke richting wil je op gaan ?
– welke opleiding heb je nodig ?

Per persoon wordt specifiek gekeken hoe het traject het beste kan worden doorlopen.

Tijdens het loopbaantraject is jouw actieve inbreng van belang. Ik help je met ondersteunende testen en gesprekken om de noodzakelijke informatie naar boven te krijgen zodat jij de juiste stappen kan zetten. Door een traject krijg je meer zelfvertrouwen en zelfrespect. Je gaat mogelijkheden herkennen waardoor je bewustere keuzes kunt maken. Aan het eind van een loopbaantraject heb je nog geen nieuwe baan maar wel een concreet plan voor je acties op korte of langere termijn.

Neem contact op over jouw mogelijkheden en de prijzen van een traject.
Voor andere loopbaandiensten klik
hier.

Fiscaal aftrekbaar
Zowel voor bedrijven als voor particulieren zijn de kosten voor coaching en/of loopbaanbegeleiding onder voorwaarden aftrekbaar. Er moet voor de fiscus sprake zijn van ‘individuele advisering van sollicitatieactiviteiten, carrièreadviezen, psychologische tests, ondersteunende workshops’. Wanneer je als particulier de kosten voor coaching en/of loopbaanbegeleiding zelf betaalt, dan kun je deze inclusief de BTW voor de inkomsten belasting als studiekosten aftrekken. Tenminste als het doel ervan is verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis en dat met het oog op verwerven van inkomen. Er geldt een drempel van 250 euro. Informeer bij je accountant, belastingadviseur of kijk op site van de Belastingdienst.