Go to Top

Margot Horning

Margot loopbaanadviseurDit ben ik, loopbaanadviseur èn ambulanceverpleegkundige

Ik ben Margot Horning, loopbaanadviseur en combineer dit met mijn werk als ambulanceverpleegkundige in de regio Amsterdam.

Als adviseur geef ik o.a. presentaties en workshops aan ambulancecollega’s, teamleiders en management over Duurzaam Inzetbaarheid. Ik heb ook regelmatig 1 op 1 gesprekken met collega’s over hun toekomst.

Als verpleegkundige werk ik nu al ruim 25 jaar in het ambulancevak. Mijn interesse op het gebied van loopbaanbeleid is enerzijds gelegen in de huidige discussie rond langer doorwerken, maar kent ook een sterk persoonlijk karakter. Zelf behoor ik ook tot de groep “oudere” werknemers die niet meer van een VUT-regeling gebruik kan maken. Ik zal volgens de huidige wetgeving moeten doorwerken tot mijn 67ste .

Ambulance is een geweldig vak met vele mogelijkheden maar na jaren ook zijn beperkingen. Door een knieblessure weet ik dat ik dit werk niet tot aan mijn pensioen kan blijven doen. Nieuwsgierig naar mijn mogelijkheden heb ik zelf gekozen om een loopbaantraject te doorlopen. Er is ten slotte meer op de arbeidsmarkt dan alleen patiëntenzorg.

Een loopbaantraject gaf mij zoveel energie en inzicht in mijn eigen kunnen dat ik zelf adviseur ben geworden. Om dit te bereiken heb ik, naast mijn ambulancewerk een post-HBO opleiding tot loopbaanadviseur gevolgd bij BGL & partners. Na het behalen van mijn diploma in 2009 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf waarin ik nu mijn talenten, kwaliteiten en energie kan inzetten om collega’s te helpen.

Voor meer informatie neem contact op.

Margot HorningAls loopbaanadviseur wil ik collega’s motiveren en uitdagen om zelf de controle te houden over hun eigen carrière. Dit doe ik d.m.v. presentaties tijdens een teamvergadering of uitgebreider door een workshop in combinatie met een korte test.

Ik verzorg zowel groepstrainingen als 1 op 1 gesprekken; dit kan zowel intern als extern. Mijn expertise is dat ik het ambulancevak goed ken met de daar bijbehorende (on)mogelijkheden. Dit maakt mij toegankelijk voor de ambulancemedewerkers. Ik zorg ervoor dat zij pro-actief gaan nadenken over hun eigen duurzame inzetbaarheid en minder een afwachtende houding aannemen. De medewerker moet van HRM naar PRM ( personal resource management) gaan. Dit kan alleen  door duidelijk te maken dat een afwachtende, passieve houding een negatieve invloed heeft op het werk en eigen welzijn.

Ik ben lid van de beroepsvereniging NOLOC, de organisatie voor professionals die werkzaam zijn op het gebied van loopbaanadvisering, outplacement en carrière coaching en volg de gedragscode van de NOLOC.

Voor meer informatie neem contact op.loopbaanlogo