Go to Top

Loopbaandiensten

Loopbaandiensten

Ik verzorg voor werkgevers en werknemers van ambulancediensten een aantal groepstrainingen in de vorm van presentaties en workshops.

  • Presentatie “Hou beweging in je loopbaan!”  om het bewustzijn van de ambulancemedewerkers over een carrière binnen of buiten de ambulance te vergroten (duur 60 min.). Kort ga ik o.a. in op de volgende onderwerpen:  Eigen duurzame inzetbaarheid, lichamelijke en mentale belasting, scholing, inzetbaar tot je 67e , waar zijn we goed in, beren op de weg en hoe ga je zelf controle houden over je loopbaan. Deze presentatie kan, afhankelijk van de mogelijkheden binnen uw bedrijf, bijvoorbeeld tijdens een teamoverleg worden gegeven. Neem contact op.
  • Workshop “Hou beweging in je loopbaan!”  met daarin een uitgebreide presentatie over de eigen duurzame inzetbaarheid: gezond houden van je lijf en kennis bijhouden. Loopbaanmogelijkheden van ambulancemedewerkers en wie daar verantwoordelijk voor is (duur ca. 2,5 uur). De deelnemers worden actief betrokken bij het onderwerp en er zal ruimte zijn voor discussies. Deze workshop kan uitgebreid worden met een APK-test en kan worden aangepast op de mogelijkheden binnen uw bedrijf. Neem contact op.
  • Ambulance loopbaangesprek (“APK” keuring). Hierin wordt in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek met de werknemer gesproken over werkbelasting, gezondheid, werk/privé balans en de toekomstvisie. Volgens de huidige cao-afspraken heeft iedere werknemer elke 3 jaar recht op een loopbaangesprek. Neem contact op.
  • “Persoonlijk aanpak” gesprekken om “beren op de weg” te bespreken. Heb je veel last van saboterende gedachten die je leven negatief beïnvloeden? Als zaken niet gaan zoals je wilt of hoopt kunnen er gedachten naar boven komen. Voorbeeld: “Wie zit er nou op mij te wachten”, “Ik kan niets anders” of “Ja maar….”.  Weet jij het heel zeker dat niemand op jou zit te wachten? Wil je alleen maar gelijk hebben dat het niet gaat lukken? Hoe sterk ga je vasthouden aan je smoezen? Kom uit je slachtofferrol want als jij niet kiest wordt er voor je gekozen. Neem contact op.
  • Ambulance loopbaantraject. Wil je helder krijgen wat er nog meer mogelijk is in jouw carrière, of er nog kansen liggen bij je huidige ambulancewerkgever of ben je toe aan een nieuwe stap in je loopbaan? Kunnen er in de toekomst problemen komen op fysiek-, mentaal- of scholingsgebied of wordt je werk/privé situatie anders. Speel daar dan nu, tijdens je huidige werk, al op in om je opties duidelijk te krijgen. Door middel van 5-7 gesprekken kan een loopbaantraject je duidelijkheid geven over je toekomstmogelijkheden. Neem contact op.

Ook als je niet in de ambulancewereld werkzaam bent kan ik je helpen hoe het nu verder met je carrière kan gaan. Ik heb een verfrissende blik op de mogelijkheden en mijn kennis over loopbaanbegeleiding is zeker ook voor mensen met andere beroepen van toepassing. Wil je specifiek meer informatie over functiebeschrijvingen bij de ambulance, kijk hier. Daarnaast kan ik je in een gesprek verder helpen met wat je nodig hebt om te gaan solliciteren. Neem contact op.