Go to Top

Nieuws

Nieuws

13 mei 2015, kennismakingsbijeenkomst Nationaal Platform Duurzaam Inzetbaarheid (NPDI) bij TNO in Leiden.
Interessante bijeenkomst met diverse disciplines. Doel was het bespreekbaar maken van Duurzaam Inzetbaarheid in het algemeen, niet specifiek voor ambulancemedewerkers. Leuk te ontdekken dat iedereen in verschillende werkvelden tegen dezelfde problemen aanloopt.

05 juni 2014, Symposium in Utrecht, duurzame inzetbaarheid van ambulancemedewerkers.
Tijdens dit landelijk symposium dat werd georganiseerd door Ambulancezorg Nederland, Abvakabo FNV en CNV werd er stil gestaan bij het feit dat er steeds meer oudere medewerkers komen. Voor organisaties/RAV’s  is het belangrijk om een goed loopbaanbeleid te hebben om met medewerkers in gesprek te kunnen gaan. Na afloop van dit symposium waren er veel inspirerende ideeën die verder uitgewerkt moeten worden. Hopelijk komt er nog een vervolgdag want dit is een belangrijk onderdeel van een goed duurzaam beleid. Voor meer informatie klik hier.

Op vrijdag 23 mei 2014 is er voor de derde keer de Hulpverlener van het Jaar bekend gemaakt. De Award werd uitgereikt door Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. De winnaars vanuit de 3 verschillende beroepsgroepen zijn: Mark Van Zandwijk en Linda Brouwer, beide  werkzaam voor de wensambulance Amsterdam, Mariska Petstra van de meldkamer Noord-Nederland en Chantal van Eijkenborg en Sean Peters beide werkzaam bij de politie Utrecht centrum.

In aanmerking voor de Award komen hulpverleners, die zich in hun werk over een langere periode op een bijzondere wijze hebben ingespannen voor de burger en onze samenleving. De hulpverlener is in staat gebleken verstandig en moedig te handelen in veeleisende en risicovolle situaties (www.hulpvoorhulpverleners.nl).
In de categorie Ambulance heeft de jury Linda Brouwer en Mark van Zandwijk gekozen. Deze hulpverleners zijn oprichter van de Wensambulance in Amsterdam. Met de wensambulance krijgen ernstig of terminaal zieke kinderen en/of volwassenen een stukje plezier terug of wordt een laatste wens ingewilligd. Geheel vrijwillig en belangeloos, naast hun eigenlijke werk als respectievelijk meldkamercentralist of ambulancebroeder. Samen met tientalen vrijwilligers (www.wensambulance.nl)De winnaar van 2014 werd Mariska Petstra van de brandweer meldkamer Noord-Nederland.

12 mei 2014, dag van de verpleging.
Premier Rutte heeft grote waardering voor verpleegkundigen. ‘Ik bedank jullie voor je inzet en vakmanschap. Ik roep leidinggevenden op van dat vakmanschap gebruik te maken, zeker bij de hervormingen in de zorg’. Aldus Mark Rutte op 12 mei bij de opening van de 50e viering van de Dag van de Verpleging.