Go to Top

Test je toekomst

Test je toekomst

Hoe duurzaam inzetbaar ben je?
Na jaren bij een ambulancedienst werkzaam te zijn is het best lastig om ineens na te denken over verandering van baan. Neem nu de tijd om stil te staan bij jouw loopbaanwensen. Ben je toe aan een volgende stap? Wil je ontdekken wat je nog meer kan doen met je talenten of denk je na over een studie? Door kritisch naar je eigen acties te kijken krijg je inzicht in wat nodig is voor je toekomst.
Regelmatig loopbaanonderhoud plegen is net zo lastig als steeds weer gezond leven of op gewicht blijven. Dit zijn geen dingen die je even snel doet omdat je nooit klaar bent. Achterstallig onderhoud kan slijtage geven op sommige onderdelen en dit kan je opbreken. Je moet uitproberen, volhouden en opbouwen. Door regelmatig loopbaanonderhoud verhoog je je duurzame inzetbaarheid. Zorg dat jezelf de regie in handen houdt. Jij bent verantwoordelijk voor jouw carrière.

Als je hulp wilt hebben, neem contact op.

ambulance loopbaan

© Auke Herrema

Hoe duurzaam inzetbaar ben ik?
Er zijn op internet allerlei testjes die helpen om meer te weten te komen over je inzetbaarheid.

Deze checklist geeft een indruk van een test.

 • Ik ben fit en gezond
 • Ik ben flexibel
 • Ik leer graag
 • Mijn vakkennis en vaardigheden zijn up to date
 • Ik kan resultaten laten zien
 • Ik weet wie ik ben en wat ik wil
 • Ik heb een goed netwerk en kan dat uitbouwen
 • Ik kan solliciteren
 • Ik heb een lange termijn loopbaanplan en weet wat de eerste stap is
 • Ik heb een plan B
 • Ik geloof dat een 45-plusser volwaardig kan meedoen of meer dan dat!
 • Ik geloof dat niemand anders dan ikzelf verantwoordelijk is voor mijn loopbaan
 • Ik ben in mijn loopbaan enkele keren van werkkring veranderd
 • Ik heb me in mijn loopbaan regelmatig geschoold
 • Ik weet wat voor een werk ik in de toekomst wil doen en hoe ik daar ga komen.

Geïnspireerd door onder meer ixly.nl

Je score: voor iedere stelling waar je geen JA op kunt antwoorden ligt er een schone taak een verbeterplan te maken, of om te aanvaarden dat je niet perfect bent. Blijf investeren in je inzetbaarheid, nu en in de toekomst.
Realiseer je dat als je 45 bent, je nog ruim 20 jaar te gaan hebt tot je pensioen.

Er zijn vele carrièretesten online, gratis of voor een gering bedrag te kopen.
www.123test.nl/carriere
– www.intermediair.nl/testen
– www.carrieretijger.nl › Carriere › Zelfonderzoek
– www.werksite.nl/beroepskeuzetest
– www.randstad.nl/werknemers/carriere/testen: Persoonlijkheids-, Interesse- en Intelligentietest
– www.leren.nl › Loopbaan › Beroepskeuze
– www.pggm.nl/fascinatiescan

– www.gratiscompetentietest.nl

 Hou er rekening mee dat deze testen alleen oppervlakkige uitslagen geven en niet specifiek voor jouw situatie zijn.
Als loopbaanadviseur helpt ik je erachter te komen wat voor jou van toepassing is. Neem contact op.
Voor andere loopbaandiensten klik hier.